Inboedelverzekering

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering of woonverzekering zorgt ervoor dat alles wat in je kamer staat verzekerd is tegen diefstal, brandschade en overige schade. Bij diefstal krijg je schade alleen vergoed wanneer er sporen van inbraak zijn. Ook de spullen die in openbare ruimtes of op het balkon en in de tuin staan, zijn deels verzekerd. Dit is echter afhankelijk bij wie je de verzekering afsluit. Je kunt deze afsluiten bij een bank of verzekeraar.

Verzekerde spullen

Onder inboedel vallen alle spullen die in je kamer staan, ofwel de roerende zaken. Van stoelen tot kleren en computers. Ook je fiets, mits deze binnen staat, is verzekerd bij schade. Een inboedelverzekering kost afhankelijk van de vierkante meters die het dekt, niet erg veel. Vaak ben je nog geen tien euro per maand kwijt, dus het is zeker aan te raden deze af te sluiten zodra je op kamers gaat. Bij een basisverzekering kun je er al vanuit gaan dat vrijwel al je spullen gedekt zijn, vanwege het beperkte aantal spullen dat je als student normaal gesproken hebt.

Veelgestelde vragen over een inboedelverzekering:

We hebben enkele vragen die vaak worden gesteld over inboedelverzekering en de bijbehorende antwoorden voor je op een rijtje gezet.

 • Wat is een inboedelverzekering?

  Een inboedelverzekering is een verzekering die inhoudt dat je inboedel - roerende zaken zoals meubels, kleren, computer en tv - verzekerd is tegen diefstal, brandschade en overige schade.

 • Wat dekt een inboedelverzekering?

  De inboedel die zich in een woning bevindt. Inboedel zijn roerende zaken die niet vastzitten aan de woning. Een keuken valt bijvoorbeeld niet onder inboedel. Wel bijvoorbeeld meubels, tv, computer, kleren, boeken en zelfs een fiets als deze in de woning is geplaatst.

 • Wat kost een inboedelverzekering?

  Een inboedelverzekering kost doorgaans enkele euro's per maand.

 • Waar sluit je een inboedelverzekering af?

  Een inboedelverzekering kan je bij je bank of zorgverzekeraar afsluiten.

 • Is een inboedelverzekering verplicht?

  Nee, een inboedelverzekering is niet verplicht maar wel verstandig om af te sluiten.

© 2012-2021 Kamers, onderdeel van TreeHouse B.V. | Willem Buytewechstraat 45, 3024 BK Rotterdam | KvK-nummer 24426419