Gestoffeerd

Gestoffeerd

Bij je zoektocht naar een kamer kom je misschien termen tegen als gemeubileerd en gestoffeerd. Deze termen geven de staat van de kamer weer bij oplevering. Als de studentenkamer gemeubileerd is, staan alle meubels en overige voorzieningen al in de kamer. Dit zal echter niet vaak voorkomen. Bij woonstichtingen zijn kamers vaak aan de hand kale huur of gestoffeerd. Als deze kaal wordt opgeleverd, zul je zelf de woning moeten voorzien van zaken als vloerbedekking en verlichting.

Gestoffeerde kamer

Bij een gestoffeerde kamer ligt de vloerbedekking er al in, ook zijn lampen, keukengerei en raambedekking aanwezig. Soms staat er ook al een wasmachine. Je zult zien dat een combinatie van kaal, gestoffeerd en gemeubileerd vaak aan de orde is. Spreek met de verhuurder goed af wat er aanwezig is in de kamer en neem dit duidelijk in het contract op. Zo voorkom je onduidelijkheden en eventuele problemen.

Veelgestelde vragen over een gestoffeerde kamer:

We hebben enkele vragen die vaak worden gesteld over gestoffeerde kamers en de daarbij behorende antwoorden voor je op een rijtje gezet.

  • Wat is een gestoffeerde kamer?

    Een gestoffeerde kamer is een kamer waarbij enkele voorzieningen al aanwezig zijn. Denk hierbij aan vloerbedekking, verlichting, gordijnen en keukenapparatuur.

  • Wat is het verschil tussen gestoffeerd en gemeubileerd?

    Bij een gemeubileerde kamer zijn ook meubels, zithoek, tv, bestek en beddengoed aanwezig. Deze ontbreken bij een gestoffeerde kamer.

© 2012-2020 Kamers, onderdeel van TreeHouse B.V. | Willem Buytewechstraat 45, 3024 BK Rotterdam | KvK-nummer 24426419