Gedeelde keuken

Gedeelde keuken

Wanneer je op kamers woont, moet je vaak de keuken delen met je huisgenoten. Het kan zijn dat je afspraken maakt over wie wanneer kookt en de keuken schoonmaakt. De keuken is normaal gezien voorzien van een fornuis, koelkast, vriezer en wat tafels en stoelen. Het keukengerei is vaak ook aanwezig.

Houd de keuken netjes

De kans is aanwezig dat de spullen die jij in de koelkast zet, door iemand anders worden geconsumeerd. Maak hier dus ook afspraken over en plak een sticker met jouw naam op de producten die van jou zijn. Verder is het aan te raden de afwas niet te lang te laten staan en de prullenbak af en toe te legen. De verhalen over keukens vol schimmel en ondergekoekte gasfornuizen zijn alom bekend. Probeer dergelijke woonsituaties te voorkomen door met enig regelmaat schoon te maken.

Veelgestelde vragen over een gedeelde keuken:

We hebben enkele vragen die vaak worden gesteld over een gedeelde keuken en de daarbij behorende antwoorden voor je op een rijtje gezet.

  • Wat staat er in een studentenkeuken?

    Doorgaans is alles aanwezig om te kunnen keuken: fornuis, oven, pannen, bestek, koelkast en vriezer.

  • Moet je de keuken delen als je op kamers gaat?

    Meestal deel je de keuken met je huisgenoten.

  • Is het slim afspraken te maken bij een gedeelde keuken?

    Om ruzies te voorkomen is het altijd verstandig afspraken te maken over schoonmaken. Ook kan je je boodschappen labelen om verwarring te voorkomen.

© 2012-2021 Kamers, onderdeel van TreeHouse B.V. | Willem Buytewechstraat 45, 3024 BK Rotterdam | KvK-nummer 24426419