Gedeelde badkamer

Gedeelde badkamer

Als je op kamers gaat, is er een dikke kans dat je de badkamer moet delen met je huisgenoten. In dit geval moet je soms wachten voordat je kunt douchen. Hoe meer huisgenoten je hebt, hoe langer de wachttijd. De badkamer is meestal voorzien van een douche, wastafel en wasmachine. Vaak zit de wc apart.

Badkamerregels

Het is slim om afspraken te maken over het schoonmaken van de badkamer. Laat de ruimte af en toe ook een beetje doorluchten om schimmel te voorkomen. Verder is het wel zo sociaal om na het douchen het doucheputje schoon achter te laten en niet ongevraagd shampoo van een ander te gebruiken. Mannen moeten bij de wc opletten dat ze niet veel over de wc-bril heen plassen. Dit stellen vrouwen meestal niet op prijs.

Veelgestelde vragen over een gedeelde badkamer:

We hebben enkele vragen die vaak worden gesteld over een gedeelde badkamer en de daarbij behorende antwoorden voor je op een rijtje gezet.

  • Moet je de badkamer delen als je op kamers gaat?

    In het algemeen wordt de badkamer gedeeld door de verschillende huisgenoten.

  • Wat staat er in een studentenbadkamer?

    Normaliter is er een douche aanwezig, een wasbak en eventueel een toilet. Een bad is een uitzondering.

  • Welke afspraken moet je maken bij een gedeelde badkamer?

    Het belangrijkste is dat je afspraken maakt over het schoonmaken van de badkamer. Het kan ook handig zijn om afspraken te maken over het gebruik van de douche en eventueel het bad.

© 2012-2021 Kamers, onderdeel van TreeHouse B.V. | Willem Buytewechstraat 45, 3024 BK Rotterdam | KvK-nummer 24426419