Exchange housing

Exchange housing

Exchange housing is meestal bedoeld voor uitwisselingsstudenten die uit het buitenland komen. Deze studenten zitten uiteraard verlegen om huisvesting, bijvoorbeeld een studentenkamer, omdat ze nergens anders terecht kunnen wanneer ze hier komen studeren. Vaak hebben hogescholen en universiteiten mogelijkheden tot huisvesting voor deze groep mensen om hun verblijf hier in Nederland te vergemakkelijken. Soms werken de scholen en universiteiten samen met gemeenten. Het kan ook zijn dat het onderwijsinstituut waar de student vandaan komt al regelingen heeft getroffen voor huisvesting. Toch is het zeker niet vanzelfsprekend dat een uitwisselingsstudent altijd op deze manier aan een kamer komt.

Ruil van kamer

Stel dat je zelf in het buitenland wilt studeren. Dan is het verstandig om uit te zoeken of het land in kwestie bepaalde faciliteiten biedt voor uitwisselingsstudenten. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk met een andere uitwisselingsstudent te ruilen van huisvesting. Ideaal, want in dat geval kun je je kamer onderverhuren en heb je zelf huisvesting in het buitenland voor de tijd dat je er zit. Het loont om op een creatieve manier op zoek te gaan naar mogelijkheden voor exchange housing. Probeer bijvoorbeeld in je directe omgeving uit te vinden of andere studenten te maken hebben gehad met exchange housing en zo ja, hoe ze dit hebben aangepakt.

Veelgestelde vragen over exchange housing:

We hebben enkele vragen die vaak worden gesteld over exchange housing en de daarbij behorende antwoorden voor je op een rijtje gezet.

 • Voor wie is exchange housing?

  Exchange housing is in principe bedoeld voor uitwisselingsstudenten.

 • Wat is een uitwisselingsstudent?

  Een uitwisselingsstudent is een student uit het buitenland die in Nederland bij een universiteit of school komt studeren. In ruil gaat doorgaans een student van die school of universiteit studeren en wonen in het land van de uitwisselingsstudent.

 • Is er veel exchange housing?

  Exchange housing komt wel voor maar niet op bijzonder grote schaal.

 • Waar kun je exchange housing vinden?

  Bij universiteiten en hoge scholen vind je vaak mogelijkheden voor uitwisselingsstudenten. Het beste kan je bij je school of universiteit navragen of er mogelijkheden zijn voor uitwisselingsprojecten.

 • Hoe ruil je van kamer met een buitenlandse student?

  Je kan meer informatie vinden via je school of universiteit, gemeente, uitwisselingswebsites of studiegenoten. Zijn er scholen in het buitenland waar jij graag naartoe wilt, dan kan je het beste proberen om online meer informatie in te winnen.

© 2012-2020 Kamers, onderdeel van TreeHouse B.V. | Willem Buytewechstraat 45, 3024 BK Rotterdam | KvK-nummer 24426419