DUWO

DUWO

DUWO is een stichting die studenten in de Randstad al zestig jaar van woonruimte voorziet en het is de oudste en grootste studentenhuisvester van Nederland. De stichting is betrokken bij de ontwikkeling, bouw en het beheer van studentenhuisvesting. In totaal heeft het ongeveer 25.000 kamers in de verhuur in onder andere steden als Amsterdam en Den Haag. Deze kamers zijn bedoeld voor reguliere en buitenlandse studenten.

Regels DUWO

DUWO heeft met verschillende woningcorporaties samenwerkingen lopen om zodoende nog meer studentenhuisvesting beschikbaar te stellen. Het is DUWO’s visie om studentenkamers betaalbaar te houden, ook is de organisatie verantwoordelijk voor invoering van het campuscontract. Dit houdt in dat je binnen een half jaar na voltooiing van je opleiding uit de kamer moet vertrekken. Je dient ingeschreven te staan bij een hbo- of wo-instelling om in aanmerking te komen voor een studentenkamer.

Goede reputatie onder studenten

Een kamer huren via DUWO heeft verschillende voordelen: de kamer heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding en de stichting is zeer betrokken naar studenten toe. DUWO staat onder studenten bekend als een betrouwbare en kwalitatieve partij. Net als vele andere huisvesters heeft DUWO echter ook te kampen met een tekort aan studentenkamers om aan de vraag te voldoen. Wees er dus op tijd bij, want je wordt wellicht eerst op een wachtlijst geplaatst.

Veelgestelde vragen over DUWO

We hebben enkele vragen die vaak worden gesteld over DUWO en de daarbij behorende antwoorden voor je op een rijtje gezet.

 • Wat is DUWO?

  DUWO is de oudste en grootste studentenhuisvester in Nederland.

 • Hoe veel kamers heeft DUWO?

  DUWO beheert rond de 25.000 kamers door heel Nederland.

 • Hoe duur zijn kamers bij DUWO?

  De huurprijs verschilt uiteraard per kamer en is afhankelijk van locatie en kwaliteit. DUWO staat bij studenten wel bekend als betaalbare kameraanbieder.

 • Wat zijn de ervaringen met DUWO?

  Over het algemeen zijn studenten goed te spreken over DUWO en wordt de betrokkenheid en betrouwbaarheid van DUWO geroemd.

© 2012-2021 Kamers, onderdeel van TreeHouse B.V. | Willem Buytewechstraat 45, 3024 BK Rotterdam | KvK-nummer 24426419