Campus

Campus

Een campus beslaat eigenlijk het gehele terrein van een universiteit en alles wat daarbij komt kijken. Naast de universiteit zelf bevat een campus vaak ook (tijdelijke) huisvesting voor docenten en studenten, sportgelegenheden, studieverenigingen en horecagelegenheden. Het is eigenlijk een soort dorp waar verschillende faciliteiten voor handen zijn.

Overgekomen uit VS en Engeland

Het idee van een campus is overgewaaid vanuit Engeland en de Verenigde Staten. Daar is het betrekkelijk normaal dat een universiteit ook een campus heeft en dat hier allerlei faciliteiten aanwezig zijn. Universiteiten hebben vaak ook sportverenigingen onder zich.

Een grote familie

Ga je studeren aan een universiteit met een campus? Ga dan na of er ook kamers beschikbaar zijn. Het voordeel van dergelijke huisvesting is dat je met andere studenten van de universiteit op de campus woont. Je kan dus snel veel sociale contacten opdoen.

Campussen Nederland

Nederland heeft de volgende campussen: TU Eindhoven, Universiteit Twente, Nyenrode Business Universiteit, University College Utrecht, Universiteit Wageningen en Roosevelt Academy.

Veelgestelde vragen over een campus:

We hebben enkele vragen die vaak worden gesteld over de campus en de bijbehorende antwoorden voor je op een rijtje gezet.

 • Wat is een campus?

  Een campus is een terrein dat bij een universiteit hoort en waarop faciliteiten voor studenten en docenten aanwezig zijn. Zo beschikt de universiteit dus over haar eigen studentenhuisvesting.

 • Zijn er campussen in Nederland?

  Jazeker, verschillende universiteiten in Nederland beschikken over een campus.

 • Welke faciliteiten heeft een campus?

  Een campus beschikt over het algemeen over woonruimte voor studenten en docenten en de daarbij behorende voorzieningen. Ook zijn er vaak sportfaciliteiten, horecagelegenheden en studieverenigingen aanwezig.

 • Heeft een campus studentenkamers?

  Ja, een campus beschikt normaal gesproken over studentenkamers. Wel zijn deze kamers normaal gesproken alleen beschikbaar voor studenten die aan de desbetreffende universiteit studeren.

© 2012-2020 Kamers, onderdeel van TreeHouse B.V. | Willem Buytewechstraat 45, 3024 BK Rotterdam | KvK-nummer 24426419