Borg

Borg

Met borg wordt het geldbedrag bedoeld dat je betaalt aan de verhuurder, zodat hij enige zekerheid heeft dat jij de kamer in goede conditie achterlaat. Borg betaal je aan een particuliere verhuurder of woonstichting. Bij aangaan van het huurcontract wordt de borg in rekening gebracht. Deze betreft normaal gezien een of twee keer de maandhuur. Bij beëindiging van het huurcontract krijg je de borg weer terug, tenzij de huurder kosten moet maken of heeft gemaakt tijdens jouw verblijf. Zorg er dus voor dat je de kamer in goede staat houdt en eerlijk bent over beschadigingen om verrassingen te voorkomen.

Borgbetaling bij huurachterstand

Borg kan ook dienen als betaalmiddel wanneer je een huurachterstand opbouwt, alleen nemen sommigen verhuurders in het contract op dat dit niet de bedoeling is. Zorg er in ieder geval voor dat je de kwitantie van borgbetaling goed bewaart en let bij het betreden van de kamer goed op eventuele bestaande gebreken of beschadigingen. Zo voorkom je dat de verhuurder gebreken later onterecht op jou verhaalt.

Veelgestelde vragen over borg

We hebben enkele vragen die vaak worden gesteld over borg voor je op een rijtje gezet, met de bijbehorende antwoorden.

 • Wat is borg?

  Borg is het bedrag dat je betaalt aan de verhuurder van de kamer ter garantie dat je de kamer ook weer in goede conditie achterlaat wanneer je de kamer verlaat.

 • Aan wie betaal je borg?

  De borg betaal je aan de particuliere verhuurder of woningstichting die de kamer verhuurt.

 • Krijg je de borg terug?

  Je krijgt de borg terug wanneer je de kamer in goede conditie achterlaat.

 • Hoe hoog is de borg?

  De borg is doorgaans één of twee keer het maandelijkse huurbedrag.

© 2012-2021 Kamers, onderdeel van TreeHouse B.V. | Willem Buytewechstraat 45, 3024 BK Rotterdam | KvK-nummer 24426419