All-in huurprijs

All-in huurprijs

De huurprijs van een kamer wordt vaak weergegeven als all-in huurprijs. Maar wat houdt all-in nu precies in? Komen er geen extra kosten meer bij of zit er toch nog een addertje onder het gras? En wat is het verschil met kale huur en servicekosten?

Kale huur en servicekosten

Wanneer je een kamer huurt tegen een all-in huurprijs, dan mag je ervan uitgaan dat er geen extra servicekosten moeten worden betaald. All-in bestaat namelijk uit de kale huur en de bijkomende servicekosten. De kale huur is de huur die je betaalt voor het gebruik van de woonruimte. Servicekosten zijn extra kosten voor onder andere energie, water, meubels en administratiekosten van de verhuurder.

Voor- en nadelen van all-in

Het nadeel van een all-in huurprijs kan zijn dat je niet precies weet wat je aan kale huur kwijt bent en hoeveel de servicekosten precies zijn. Bovendien is moeilijk te bepalen of een huurverhoging redelijk is omdat deze verhoging wordt berekend over de kale huur. De hoogte van de kale huur is bij een all-in prijs niet te bepalen. Wil je hier toch achter komen? Dan kan je verhuurder vragen de all-in huurprijs te splitsen. Wanneer hij dit weigert, kan je naar de Huurcommissie stappen zodat de commissie de huurprijs splitst. Het voordeel van een all-in huurprijs is dat je van te voren precies weet hoeveel je kwijt bent elke maand. Elke maand staat de huurprijs vast, ongeacht hoeveel energie of water je verbruikt.

Veelgestelde vragen over all-in huurprijs

We hebben enkele vragen die vaak worden gesteld over all-in huurprijs en de bijbehorende antwoorden voor je op een rijtje gezet.

  • Wat houdt all-in precies in?

    Bij een all-in huurprijs zijn de kale huur en servicekosten inbegrepen.

  • Is het beter een all-in huurprijs te betalen dan een kale huurprijs?

    Dat ligt aan je eigen voorkeur. De all-in huurprijs is prettiger wanneer je graag weet waar je aan toe bent, aangezien het bedrag altijd hetzelfde is. Wil je daarentegen juist precies weten wat je aan kale huur kwijt bent en de hoogte van de servicekosten nauwlettend in de gaten houden? Dan is de kale huurprijs weer gunstiger.

© 2012-2021 Kamers, onderdeel van TreeHouse B.V. | Willem Buytewechstraat 45, 3024 BK Rotterdam | KvK-nummer 24426419